In Nederland is véél, heel veel kennis. Interessante en belangrijke kennis. Het is aanwezig, maar niet beschikbaar. Althans, voor maar heel weinig mensen. Dit terwijl deze kennis interessant en belangrijk is voor ons allemaal.

Ons doel is om kennis beschikbaar te maken voor iedereen. Niet door een encyclopedie uit te geven maar door mensen bij elkaar te brengen. Mensen met vragen en mensen met antwoorden. Mensen die kennis zoeken én mensen die kennis hebben.

Jij hebt een vraag en je wilt deze stellen. Waar? Aan wie? Zoek je op Google of een forum? Wie geeft er antwoord? Hoe betrouwbaar is dat antwoord?

Jouw vraag is voor jou belangrijk en interessant, net als voor vele anderen. Zo ook voor wetenschappers. Zij zijn immers hun gehele leven bezig met het stellen van vragen en het zoeken naar antwoorden.

Wij ontwikkelen een app waarmee je jouw vraag direct aan de experts op dat gebied kan stellen. De app is bereikbaar voor iedereen met een internetverbinding op telefoon, tablet en computer. Hierdoor ben je verzekerd van een antwoord van de hoogste kwaliteit dat klopt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit is de plek waar kennis voor iedereen toegankelijk is. Op deze manier hoeft een vraag dus nooit twee keer gesteld te worden en is hij altijd actueel.

Vragen hebben meer impact dan je denkt.
Maar ik kan er natuurlijk niks van begrijpen! Die experts gebruiken allemaal termen die ik niet ken.

Geen zorgen, de antwoorden die gegeven worden zijn voor iedereen leesbaar en begrijpelijk. Sommige vragen zijn zelfs voor meerdere leeftijden beantwoord. Verwijzingen voor verdere verdieping zijn vaak ook aanwezig.

Wetenschappers hebben toch wel iets beters te doen?

Voor veel wetenschappers is het delen van hun kennis met anderen een van de leukste dingen. Het motiveert, voorziet van context en helpt bij het ontstaan van nieuwe inzichten. Misschien heeft jouw vraag meer impact dan je denkt!

Dit is niet waar het stopt.

Ben je blij dat je je vraag eindelijk hebt kunnen stellen en wil je dat laten blijken? Dan kun je een  donatie doen aan de wetenschap. Maar het hoeft niet. Het stellen van een vraag is en blijft gratis.

Ook is het mogelijk om een vraag te adopteren. Particulieren, bedrijven en overheden kunnen een vraag adopteren. Maar ze kunnen zich niet bemoeien met het antwoord. Die zijn namelijk van ons allemaal en voor ons allemaal.

Doctri is een stichting. Een nieuw soort stichting. Gepassioneerd zijn, technische mogelijkheden kennen en non-profit niet verwarren met non-efficiënt. Onze kosten zijn hierdoor nihil, we streven naar nul.

We verdelen alle inkomsten over de wetenschappers, universiteiten en instituten die de antwoorden mogelijk maken.

Samen maken we meer kennis beschikbaar voor iedereen. Samen maken we alles dat belangrijk is weer interessant.

Samen maken we alles dat belangrijk is weer interessant.
Maak een donatie Meer over Doctri
In questions of science, the authority of a thousand is not worth the humble reasoning of a single individual. Galileo Galilei